Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Wat is Agoureleo (Αγουρέλαιο)

Agoureleo betekent in het Grieks “onrijpe olie”. Het is olijfolie geproduceerd uit onrijpe, dus groene olijven. In de regel is het ook een extra vergine olijfolie, maar agoureleo verschilt in sommige opzichten van onze andere top olijfolieën.

Het is felgroen en smaakt intens fruitig, maar ook pittig en heeft een goed aanwezig bittertje. Agoureleo is robuuster dan de rest en rijker aan vitaminen, mineralen en polyfenolen.

De laatste filtratie die onze “gewone of biologische extra vergine olijfolie” wel heeft, blijft bij deze agoureleo ook achterwege. Dit zorgt ervoor dat agoureleo ook liever niet op hele hoge temperatuur gebruikt kan worden.  

Specifiek, zoals uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, bevat Agoureleo twee stoffen in hoge concentratie van groot farmaceutisch belang, oleasine en oleocanthal. Oleasine is de sterkste antioxidant. Oleocanthal is een stof die ontstekingsremmende en neuroprotectieve eigenschappen heeft. Deze twee stoffen zijn niet gevonden in andere voedingsmiddelen. Agoureleo in het bijzonder maar ook onze extra vergine olijfolie is de unieke bron van deze stoffen. Geen andere olie, noch zaadolie noch zelfs geraffineerde olijfolie kan ons van deze ingrediënten voorzien.

Hippocrates vond het heilzaam voor meer dan 60 ziekten en aandoeningen. De moderne geneeskunde vindt het ook heilzaam en beveelt het in veel gevallen aan. Het verlaagt cholesterol, heeft antioxidant en beschermt tegen kanker, helpt de leverfunctie is ideaal voor de voeding van mensen met diabetes en hart-en vaatziekten. De belangrijkste vetzuur van Agoureleo is de oliezuur (O-9), het bevat linolzuur (omega-6), alfa-linoleenzuur (omega-3) , arachidonzuur (Z-6) en meervoudig onverzadigde koolwaterstoffen zoals squaleen. Agoureleo heeft een sterke concentratie aan sterolen (vooral bèta-sitosterol), alcoholen en carotenoïden, xanthofylen als, carotenen en lycopeen en bèta-caroteen (vitamine A).

Goede olijfolie wordt niet voor niets Vloeibaar Goud genoemd. Het is goud waard voor onze gezondheid. Agoureleo is een bijzondere extra vergine olijfolie die tot 6-7 maanden na productie geconsumeerd dient te  worden om maximaal van alle goede stoffen te kunnen genieten.

Bestel hier je eigen fles Agoureleo