Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

test Kalamata Olijven met pit glazen pot 220 gram

Meer afbeeldingen

test Kalamata Olijven met pit glazen pot 220 gram

Wat ons betreft is Kalamata de koningin van de tafelolijven. Ze zijn overal te gebruiken, als bijgerecht, als dressing, als borrelhapje, in het eten, ga zo maar door. Onze kalamata olijven komen uit het Kalamata gebied en zijn van de allerhoogste kwaliteit. De olijvenboer Georgios (Yorgos) Kozobolis, is onze vetrouwde leverancier voor dit delicate product. Hij verzamelt elk jaar de betere olijven van kleine olijvenboeren uit het wijde omgeving van het dorpje Trikorfo, en verwerkt ze op een natuurlijke wijze zonder deze te logen. (lees hier wat logen is)


De pot bevat circa 36 tot 40 Kalamata olijven van de Jumbo formaat. Uitgelekt netto gewicht: 220 gram.


Bij de kilo-verpakking heeft u de keus om de Kalamata olijven in drie formaten te bestellen. Er is geen veschil in de kwaliteit, maar we bieden drie formaten zodat u naar wens kunt genieten. 

€ 1,00

Bestel en verdien 1 bonuspunten! Deze 1 punten geven € 0,03 extra korting op je volgende bestelling!

OF

Product informatie

Het Griekse platteland is al duizenden jaren gezegend met het bestaan van ontelbare olijfbomen. De olijfboom wordt door de (oude) Grieken beschouwd als een heilige boom. Het staat symbool voor innerlijke kracht, onsterfelijkheid en geduld. De olijfboom groeit langzaam maar zeker en kan na tientallen jaren, olijven blijven geven. Er zijn ook eeuwenoude bomen in Griekenland die nog olijven blijven leveren.

De bekendste olijfsoort in Griekenland is de Kalamata olijf. Deze heeft haar naam te danken aan het gebied van oorsprong, het plaatsje Kalamata in Peloponnesus. Inmiddels is de Kalamata olijf door het hele land versrpeid. Deze olijf heeft een karakteristieke kogelachtige vorm. De textuur is sappig en stevig, de smaak is bijzonder rijk en evenwichtig. Ziltigheid, een zuurtje en een zoetje gaan harmonisch in elkaar samen.

Wat ons betreft is Kalamata de koningin van de olijven wereldwijd. Ze zijn overal te gebruiken, als bijgerecht, als dressing, als borrelhapje, in het eten, ga zo maar door. Onze kalamata olijven komen uit het Kalamata gebied en zijn van de allerhoogste kwaliteit. De olijvenboer Georgios (Yorgos) Kozobolis, is onze vetrouwde leverancier voor dit delicate product. Hij verzamelt elk jaar de betere olijven van kleine olijvenboeren uit het wijde omgeving van het dorpje Trikorfo, en verwerkt ze op een natuurlijke wijze zonder deze te logen. (lees hier wat logen is).

Ongelogde olijven moet je dus hebben. Deze worden rijp geplukt en zijn enkel in een zout-water-badje gelegd om de bittere smaak weg te krijgen. De kwaliteit is gegarandeerd, en alhoewel Georgios geen bio-keurmerk heeft, zijn de olijven vol van natuurlijke smaak en bijzonder lekker! Het zijn de olijven die al deze families ook zelf eten, dus van de allehoogste kwaliteit.

Onze Kalamata olijven zijn vekrijgbaar in glazen potjes van 220 gram (uitgelekt gewicht) en in pet-vaatjes van 1 kilo (uitgelekt gewicht).