Product informatie
Agoureleo betekent in het Grieks “onrijpe olie”. Het is olijfolie geproduceerd uit onrijpe, dus groene olijven. In de regel is het ook een extra vergine olijfolie, maar agoureleo verschilt in sommige opzichten van onze andere top olijfolieën.
Het is felgroen en smaakt intens fruitig, maar ook pittig en heeft een goed aanwezig bittertje. Agoureleo is robuuster dan de rest en rijker aan vitaminen, mineralen en polyfenolen.
De laatste filtratie die onze “gewone of biologische extra vergine olijfolie” wel heeft, blijft bij deze agoureleo ook achterwege. Dit zorgt ervoor dat agoureleo ook liever niet op hele hoge temperatuur gebruikt kan worden.
Goede olijfolie wordt niet voor niets Vloeibaar Goud genoemd. Het is goud waard voor onze gezondheid. Agoureleo is een bijzondere extra vergine olijfolie die tot 6-7 maanden na productie geconsumeerd dient te worden om maximaal van alle goede stoffen te kunnen genieten.
Gemaakt van Koroneiki olijven
Afkomstig uit het gebied Voroi in Heraklion, Kreta
Met de hand geoogst en verzorgd
Geproduceerd zonder chemische bereidingen en toevoegingen. Puur natuur.
Eerste koude persing, onder de 25 graden Celsius
Zuurgraad: 0,3
Uitstekend geschikt voor koud gebruik.
De fles is voorzien van een schenktuit.
Op haar best tot augustus 2022