GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Biologische Griekse Bergthee - Sideritis Scardica

Biologische Griekse Bergthee - Sideritis Scardica

Griekse bergthee heeft een milde smaak en stimuleert de spijsvertering. Uitstekend middel voor het tegengaan van verkoudheid, ademhalingsproblemen, aanhoudende hoest, maagpijn en bij spijsverteringsproblemen. Bergthee wordt bij nierstenen als een sterk diureticum gebruikt.

Netto gewicht 20 gram - voldoende voor 12-15 kopjes thee

€ 4,00

Direct leverbaar: 14 stuk(s)

Bestel en verdien 4 bonuspunten! Deze 4 punten geven € 0,10 extra korting op je volgende bestelling!

Product informatie

Biologisch gekweekte bergthee uit Macedonie. Erg populair in Griekenland van oudsher.

Hij heeft een milde smaak en stimuleert de spijsvertering. Uitstekend middel voor het tegengaan van verkoudheid, ademhalingsproblemen, aanhoudende hoest, maagpijn en bij spijsverteringsproblemen. Bergthee wordt bij nierstenen als een sterk diureticum gebruikt. Sideritis (ook bekend als ironwort, bergthee en shepherd''s thee) is een geslacht van bloeiende planten bekend om hun geneeskrachtige eigenschappen. Ze zijn overvloedig aanwezig in mediterrane regio's, de Balkan en het Iberisch schiereiland. Bergthee wordt ook getroffen in Centraal-Europa en gematigd Azie.

In het Grieks "Sideritis" kan letterlijk worden vertaald als ''hij die of heeft het ijzer ". De plant was bekend bij de oude Grieken, in het bijzonder Dioscorides en Theophrastus. [5] Hoewel Dioscorides beschrijft drie soorten, slechts een (waarschijnlijk S. scordioides) is gedacht te verhouden tot Sideritis. In de oudheid Sideritis was een algemene verwijzing voor planten in staat om genezende wonden veroorzaakt door ijzeren wapens tijdens de gevechten. Maar anderen beweren dat de naam komt voort uit de vorm van de kelkblad die lijkt op de punt van een speer.