GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Olijvenoogst mislukt. Niet in Griekenland

De voortdurende opwarming van de aarde heeft soms onverwachte gevolgen. Het weer wordt grilliger, stormen worden heftiger, het regent, sneeuwt en hagelt op plaatsen en momenten waar het (nog) niet hoort te gebeuren. Ook in het Middellandse Zeegebied werd de oogst in 2014 behoorlijk beïnvloed door slechte weersomstandigheden. In Italië bleek de oogst uiteindelijk 35 procent minder te zijn dan in het voorgaande jaar. Aanhoudende droogte in het Spaanse Andalusië ruïneerde daar de oogst.

Het gevolg van al deze misère was dat prijzen sterk stegen en dat Italië en Spanje zelfs olijfolie moesten invoeren.
imagesMaar elders bleek het weer juist te zorgen voor een uitbundige oogst. In Griekenland bleek de uiteindelijke productie in 2014 zelfs bijna twee maal zo hoog als in het voorgaande jaar. Dat is goed nieuws voor de geplaagde Griekse economie, want zelfs bij de huidige sterk stijgende prijzen van olijfolie blijven de consumenten in de landen rondom de Middellandse Zee natuurlijk grootverbruikers van olijfolie.

U kunt ook profiteren van Griekse olijfolie, maar nog steeds tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Bestel uw olijfolie snel op griekseolie.nl

Geef een reactie