GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Olijfolie en Omega-Vetzuren

In goede kwaliteit olijfolie zitten wisselende hoeveelheden omega-vetzuren, de bekende familie van gezonde onverzadigde vetzuren, waaronder 3.5 tot 21% linolzuur (een enkelvoudig onverzadigd omega-6-vetzuur) en 55 tot 83% oliezuur (een enkelvoudig omega-9-vetzuur). 

Nee, in olijfolie horen beslist geen omega-3-vetzuren te zitten. Staat het wel op het label van je fles of blik olijfolie dan is er iets goed mis: óf je hebt een minderwaardige soort die vermengd is met goedkopere olie óf je hebt een product van een producent die te weinig vakmanschap bezit. 

Biologische Olijfolie van Kreta
Maar het grootste voordeel voor je gezondheid zijn toch wel de krachtige antioxidanten zoals polyfenolen als oleocanthal en oleaceine. De ietwat bittere en pittige smaak en nasmaak van echt goede olijfolie is het gevolg van hoge waarden van deze ontstekingsremmende stofjes. Omgekeerd geredeneerd zal gelden dat, hoe bitterder en pittiger je de olijfolie zal ervaren, hoe beter de kwaliteit zal zijn.

Het is toch een geruststellend idee dat je gezonder kunt worden en blijven door simpelweg die heerlijke olijfolie over of door je gerechten te schenken. 

Koop overigens zoveel mogelijk Griekse olijfolie omdat die de meeste antioxidanten schijnen te bezitten en je steunt tegelijkertijd de kwetsbare economie van dat land.