GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Olijfolie en Testosteron

Simpel gezegd zijn er twee redenen waarom goede olijfolie goed is voor (kracht)sporters: zoals de Griekse goden en filosofen al zeiden, verhoogt het het testosteronniveau bij mannen. Dat is een interessant effect voor mannen die aan topsport of krachtsport doen.

Biologische Olijfolie van Kreta

Wetenschappelijk onderzoek lijkt het verband tussen olijfolie en een verhoogd testosteronniveau nu inderdaad aan te tonen[1]. De resultaten van het onderzoek suggereren dat het consumeren van extra vierge olijfolie de oorsprong lijkt te zijn van een positieve actie van het mannelijk androgene hormonale profiel van mannen (The results suggest that consumption of AVO and EVO might be the origin of a positive action on the androgen hormonal profile of men).

Al eerder was bekend dat in olijfolie stofjes als oleocanthal verborgen zitten die zo ontstekingsremmend zijn dat ze het effect van diclofenac benaderen of zelfs evenaren.

Vergeet desondanks niet dat vetten wel vetten blijven en daardoor behoorlijk wat calorieën bevatten. Eén eetlepel olijfolie bevat 120 kcal.

[1] Derouiche et al: Effect of argan and olive oil consumption on the hormonal profile of androgens among healthy adult Moroccan men in Natural Products Communications – 2013