GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Oogst 2017-2018: beter dan vorig jaar

De olijvenoogst is nog op volle gang in Griekenland. Overal in het land worden de netten onder de bomen gelegd en draaien de oliepersen overuren.

De verwachting voor de olijfolie productie in Griekenland is op dit moment zeker positief te nemen. Er zal circa 20% meer olijven worden geoogst. De vebeterde olijvenoogst betekent niet automatisch dat 20% meer olijfolie uit de pers zal komen; een groot deel van deze stijging heeft te maken met de "tafelolijven", olijven die bedoeld zijn om te eten en niet om olijfolie van te maken.

Gaat de prijs omhoog?

Spanje verwacht een lichte daling in de productie. Italie zal ondanks de droogte en de ziektes, een betere oogst hebben dan vorig jaar. De prijs van Griekse extra vergine olijfolie zal afhankelijk zijn van de vraag naar Spaanse en Italiaanse olijfolie.

Mijn schatting is dat dit jaar de prijzen van Extra vergine olijfolie stabiel zullen zijn (met een schommeling van 5%). Integendeel de prijs van Biologisch gecertificeerde olijfolie zal wegens grotere vraag met minstens 10% toenemen.