GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Boeken

 • De Chilipeper

  2013-08-21_165931Steeds meer liefhebbers van pittig voedsel verbouwen hun eigen chilipepers. Niet alleen is dat een leuke hobby, maar het is tegelijkertijd ook onderdeel van een aantal wereldwijde trends: onthaasten, slow food, urban farming en terug naar de natuur. Daarom hebben tegenwoordig ook steeds meer mensen een eigen moestuintje. Naast verse kruiden als thijm, basilicum of koriander worden ook vaak chilipepers en tomaten voor eigen gebruik gekweekt. Zelfs zonder tuin is het immers mogelijk om te kunnen genieten van producten van eigen oogst.

  Tuinieren op de vierkante meter is een perfecte keus voor mensen met beperkte mogelijkheden. Ook een zonnige vensterbank of balkon biedt vaak al voldoende ruimte om je even terug in de natuur te wanen. Chilipepers zijn eenvoudig op te kweken en leveren een scala aan chilipepers van mild tot superheet. Bestel het boek hier.

   

 • De Cranberry

  2015-03-18_163442Nog niet zo lang geleden was de cranberry alleen bekend op het Waddeneiland Terschelling. Daar bestond zelfs een legende die verklaarde hoe deze bes ooit op het eiland terecht was gekomen. Tegenwoordig staat de cranberry bekend als 'superfruit', een bes vol gezonde vitamines, mineralen en antioxidanten. Is de term 'superfruit' een correcte weergave van de werkelijkheid of is deze verzonnen door snelle reclamemannetjes?

  Het boek volgt de reis van de cranberry door de geschiedenis en de wetenschap. In 'De Cranberry' wordt een poging gedaan de waarheid en de werkelijkheid te scheiden van de vele mythes en legenden rond de cranberry. Bestel het boek hier.

   

   

 • De Duindoorn

  2012-04-13_142611De duindoorn is in Nederland bij uitstek een bewoner van ongetemde kusten. Hij houdt van zilte zeelucht en groeit daar waar andere bewoners van het grote plantenrijk zich nog lang niet durven vestigen. Het is een echte pionier en heeft - zoals pionieren betaamt - een ongenaakbaar uiterlijk. Zijn vervaarlijk lange en scherpe doornen lijken speciaal ontworpen te zijn om de gezonde feloranje besjes te beschermen. De duindoorn lijkt aan een opmerkelijke opmars bezig te zijn. Zijn besjes zitten vol met vitamine C en vele andere gezonde stoffen. Bestel het boek hier.

   

 • Gevaarlijke Planten

  GevaarlijkePlantenHet boek 'Gevaarlijke Planten' bevat beschrijvingen van 100 verschillende planten die min of meer giftig zijn. De meesten daarvan zijn te vinden in onze vaderlandse natuur, anderen worden vaak achteloos in een tuin aangeplant vanwege hun aantrekkelijke verschijning, terwijl weer anderen zich als onschuldig ogende kamerplant in onze directe omgeving bevinden. Enkele van deze gevaarlijke planten worden zelfs als 'veilig' medicijn ingezet. Bestel het boek hier.

   

   

   

   

   

   

4 artikel(en)