GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Nieuws

 • Het Mediterrane dieet en Borstkanker

  Een (jawel) Nederlands onderzoek ontdekte dat een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, vis en olijfolie er toe leidt dat vrouwen 40% minder kans hebben op het krijgen van de agressieve vorm van borstkanker[1]. Het gaat dan om het type oestrogeenreceptor-negatieve borstkanker, dat vooral vrouwen treft die de overgang achter de rug hebben. Lees verder

 • Het Mediterrane dieet en ADHD

  Kinderen, die de diagnose ADHD hebben gekregen, krijgen te vaak, te veel en te vroeg gevaarlijke stimulantia als methylfeniaat (Ritalin, etc) voorgeschreven om de symptomen van het probleem te bestrijden en te onderdrukken. Omdat wetenschappelijk bewezen is dat het volgen van het Mediterrane dieet positieve effecten op lichaam en geest kan hebben, vonden Spaanse wetenschappers het de moeite waard om eens te kijken of er enig effect waar te nemen zou zijn wanneer kinderen met ADHD over zouden stappen op dat smakelijke dieet[1].
  Aan het onderzoek deden 120 kinderen mee in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. De helft van deze kinderen had de diagnose ADHD gekregen. De kinderen (en hun ouders) kregen de opdracht om aan te geven wat hun reguliere eetpatroon was. De gegevens werden gebruikt om vast te stellen of er enige overeenkomst te zien was tussen het wel of niet volgen van het Mediterrane dieet en het wel of niet hebben van ADHD. Lees verder

 • Mediterrane dieet en je brein

  De meeste voordelen van het Mediterrane dieet zijn ondertussen wel bekend, maar nu is er ook een sterk verband gevonden met verbeteringen in aandacht, geheugen en zelfs taalvaardigheid.

  Recent onderzoek toont namelijk aan dat mensen, die vaak Mediterraan voedsel eten, minder cognitieve achteruitgang vertoonden, vertraagde progressie van Alzheimer hadden en verbeteringen van de hersenfuncties lieten zien[1]. Deze voordelen bleken niet alleen te bestaan bij bewoners van de Mediterrane kusten: de positieve cognitieve effecten waren overal even positief. Ook zijn de voordelen niet beperkt tot ouderen, want ook bij jonge volwassen werden verbeteringen in de cognitieve vaardigheden waargenomen. Lees verder

 • Olijvenoogst mislukt. Niet in Griekenland

  De voortdurende opwarming van de aarde heeft soms onverwachte gevolgen. Het weer wordt grilliger, stormen worden heftiger, het regent, sneeuwt en hagelt op plaatsen en momenten waar het (nog) niet hoort te gebeuren. Ook in het Middellandse Zeegebied werd de oogst in 2014 behoorlijk beïnvloed door slechte weersomstandigheden. In Italië bleek de oogst uiteindelijk 35 procent minder te zijn dan in het voorgaande jaar. Aanhoudende droogte in het Spaanse Andalusië ruïneerde daar de oogst.

  Het gevolg van al deze misère was dat prijzen sterk stegen en dat Italië en Spanje zelfs olijfolie moesten invoeren.
  imagesMaar elders bleek het weer juist te zorgen voor een uitbundige oogst. In Griekenland bleek de uiteindelijke productie in 2014 zelfs bijna twee maal zo hoog als in het voorgaande jaar. Dat is goed nieuws voor de geplaagde Griekse economie, want zelfs bij de huidige sterk stijgende prijzen van olijfolie blijven de consumenten in de landen rondom de Middellandse Zee natuurlijk grootverbruikers van olijfolie.

  U kunt ook profiteren van Griekse olijfolie, maar nog steeds tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Bestel uw olijfolie snel op griekseolie.nl

 • olijf.gr opent zijn virtuele deuren

  Vanaf vandaag is olijf.gr online. Olijf.gr is een nieuwe website over olijven, olijfolie en de door mijzelf geschreven boeken. Dat kán niet anders dan interessant zijn. De website is in samenwerking met griekseolie.nl opgezet.

  Deze site levert de nuttige informatie, terwijl griekseolie.nl u vele heerlijke producten van de rijke Griekse bodem kan leveren. Een match made in heaven, zouden ze in Griekenland zeggen. Maar dan in het Grieks natuurlijk.

  olive-tree

5 artikel(en)