GA NAAR KLANTENSERVICE - BEL ONS 06 2233 4235

Welkom op de winkel van dé Griekenland Specialist!

Echte Griekse Kalamata olijven in pet vaatje 400 gram (ontpit)

Meer afbeeldingen

Echte Griekse Kalamata olijven in pet vaatje 400 gram (ontpit)

Wat ons betreft is Kalamata de koningin van de olijven wereldwijd. Ze zijn overal te gebruiken, als bijgerecht, als dressing, als borrelhapje, in het eten, ga zo maar door. Onze kalamata olijven komen uit het Kalamata gebied en zijn van de allerhoogste kwaliteit. Verwerkt op een natuurlijke wijze zonder deze te logen..


Ongelogde olijven moet je dus hebben. Deze worden rijp geplukt en zijn enkel in een zout-water-badje gelegd om de bittere smaak weg te krijgen.

Uitgelekt gewicht is 400 gram

€ 5,90

Direct leverbaar: 13 stuk(s)

Bestel en verdien 6 bonuspunten! Deze 6 punten geven € 0,15 extra korting op je volgende bestelling!

Product informatie

Het Griekse platteland is al duizenden jaren gezegend met het bestaan van ontelbare olijfbomen. De olijfboom wordt door de (oude) Grieken beschouwd als een heilige boom. Het staat symbool voor innerlijke kracht, onsterfelijkheid en geduld. De olijfboom groeit langzaam maar zeker en kan na tientallen jaren, olijven blijven geven. Er zijn ook eeuwenoude bomen in Griekenland die nog olijven blijven leveren.

De bekendste olijfsoort in Griekenland is de Kalamata olijf. Deze heeft haar naam te danken aan het gebied van oorsprong, het plaatsje Kalamata in Peloponnesus. Inmiddels is de Kalamata olijf door het hele land versrpeid. Deze olijf heeft een karakteristieke kogelachtige vorm. De textuur is sappig en stevig, de smaak is bijzonder rijk en evenwichtig. Ziltigheid, een zuurtje en een zoetje gaan harmonisch in elkaar samen.

Wat ons betreft is Kalamata de koningin van de olijven wereldwijd. Ze zijn overal te gebruiken, als bijgerecht, als dressing, als borrelhapje, in het eten, ga zo maar door. Onze kalamata olijven komen uit het Kalamata gebied en zijn van de allerhoogste kwaliteit. Verwerkt op een natuurlijke wijze zonder deze te logen. (lees hier wat logen is).

Ongelogde olijven moet je dus hebben. Deze worden rijp geplukt en zijn enkel in een zout-water-badje gelegd om de bittere smaak weg te krijgen.